[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ПСИХОЛОГИЧЕСКО КОНСУЛТИРАНЕ, ПСИХОТЕРАПИЯ

Психологическото консултиране отговаря на потребностите на хора, нуждаещи се от психологическа помощ, без да имат психиатрични проблеми или отклонения. То е предназначено за хора, изпитващи трудности в ежедневието, като проблеми в работата и училището, кризи в личния живот и неуредици в семейството, липса на увереност и самоуважение, трудности при вземане на решение и при подържане на междуличностни отношения.
Психологическото консултиране помага на човека да овладява нови форми на поведение, като развива личността си.  Способства промяна в поведението, така че човек да може да живее продуктивно и да изпитва удовлетворение от живота, независимо от неизбежните социални ограничения.

След прецизна диагностика, в зависимост от спецификата на проблема и нуждите на клиента, се провежда психологическо консултиране или психотерапия от специалист психолог и психотерапевт. В областта на когнитивно-поведенческа психотерапия, краткосрочна позитивна терапия, логотерапия, невролингвистично програмиране.


Психологическо консултиране и психотерапия обхващащи 

СЕМЕЙНО КОНСУЛТИРАНЕ
Кризи в семейството, в партньорските взаимоотношения, общуването  с  децата , сексуални дисфункции на психологическа основа

КОНСУЛТИРАНЕ ПРИ БРЕМЕННОСТ  И ЗА РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ

ДЕТСКО – ЮНОШЕСКО КОНСУЛТИРАНЕ
тревожно разстройство при деца, предизвикано от раздяла, при осиновяване, фобийно-тревожно разстройство,  разстройство със съперничество между сиблинги (братя и сестри)

НЕВРОТИЧНИ РАЗСТРОЙСТВА
фобии, мании,  неврози, неврастения, натрапливи мисли

ХРАНИТЕЛНИ РАЗСТРОЙСТВА
анорексия, булимия, орторексия , преяждане и затлъстяване

ДЕПРЕСИВНИ И ЕМОЦИОНАЛНИ РАЗСТРОЙСТВА
кризисни проявления при определени възрастови и тежки преживелищни периоди ( при преживяно насилие, тежки физиологични процеси, при смърт, развод, преживяна лична драма)

ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СТРЕС И ДИСТРЕС
постравматични стресови разстройства

ЗАВИСИМОСТИ
компютърна , алкохолна , медикаментозна

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]